Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Затворени мекици със сирене

Затворени мекици със сирене

Затворени мекици със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Затваряме мекиците, за да не изтече сиренцето и защото така стават още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 ч.л. равна
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - за средно меко тесто
  • сирене - 200 г натрошено
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От вода, мая, сол, захар, олио и брашно се замесва средно меко тесто.

Оставя се да втаса за 30 минути на топло, покрито с кърпа.

После се разделя на две части. Всяка се оформя на фитил и се нарязва на парчета.

С пръсти се оформя малко кръгче, в едната страна поставяме натрошено сирене и се прегъва през средата с другата половина тесто за мекици.

Притиска се с пръсти и така се оформят всички мекици.

В тиган се загрява олио, пържим до златисто от двете страни на 5 степен.

Затворените мекици със сирене се изваждат върху салфетка да попие излишната мазнина.

Чудесни за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Супер сполучлива рецепта. Ще я приготвя отново!
20.06.2020 13:00