Свински пържоли във фурна със сос от нар

21/10/2019
"Истински разкош в чиния, с който всеки ден става специален - пък и кой ще устои на сочни свински пържолки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 220
  • Преглеждания за месеца1090
  • Преглеждания за седмицата148
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 1.500 кг с кост
  • сос от нар - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • зеленчукова подправка - за свинско месо
  • краве масло - за пържене на гъбите
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - свеж
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете пържолите /предварително размразени/ в дълбок съд.

Обелете лука и го нарежете на филийки. Поръсете го върху месото.

В купа сложете соса от нар /продава се в готов в бутилки/, добавете бялото вино, зеленчуковата подправка и ако е необходимо - сол. Добавете и зехтина. Разбъркайте до хомогенност и полейте свинските пържоли.

Оставете ги в хладилник за 5-6 часа.

След като пържолите се мариноват, сложете ги в тава и изпечете във фурна до готовност.

Отстранете тавата от фурната и махнете пържолите. Подредете ги в съд за сервиране.

Прецедете получения сос.

Почистете гъбите и ги запържете в маслото до златисто.

Прибавете соса към гъбите заедно с една лъжичка брашно и бъркайте до сгъстяването му.

Полейте пържолите с готовия сос, гарнирайте с лимон и свеж магданоз за разкош и поднесете свинските пържоли във фурна със сос от нар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар