Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли във фурна със сос от нар

Свински пържоли във фурна със сос от нар

Свински пържоли във фурна със сос от нар
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Истински разкош в чиния, с който всеки ден става специален - пък и кой ще устои на сочни свински пържолки"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1.500 кг с кост
  • сос от нар - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • зеленчукова подправка - за свинско месо
  • краве масло - за пържене на гъбите
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - свеж
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете пържолите /предварително размразени/ в дълбок съд.

Обелете лука и го нарежете на филийки. Поръсете го върху месото.

В купа сложете соса от нар /продава се в готов в бутилки/, добавете бялото вино, зеленчуковата подправка и ако е необходимо - сол. Добавете и зехтина. Разбъркайте до хомогенност и полейте свинските пържоли.

Оставете ги в хладилник за 5-6 часа.

След като пържолите се мариноват, сложете ги в тава и изпечете във фурна до готовност.

Отстранете тавата от фурната и махнете пържолите. Подредете ги в съд за сервиране.

Прецедете получения сос.

Почистете гъбите и ги запържете в маслото до златисто.

Прибавете соса към гъбите заедно с една лъжичка брашно и бъркайте до сгъстяването му.

Полейте пържолите с готовия сос, гарнирайте с лимон и свеж магданоз за разкош и поднесете свинските пържоли във фурна със сос от нар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: