Начин на приготвяне
Първо, започнете с почистването на крилцата. Изчистете шиповете в края на крилцата, като ги отрежете с помощта на домакинска ножица. Измийте месото, отцедете и подсушете.
Заемете се с приготвянето на марината за крилца.
В купа смесете солта, червения и черния пипер, соевия сос и олиото, Разбърквайте с помощта на бъркалка. В края прибавете и 1/3 от бирата.
Опитайте и преценете, ако е необходимо добавете и намалете някоя от съставките, в зависимост от вкусовите предпочитания.
Почистените и подсушени крилца потапяйте в маринатата, масажирайте с ръце и подреждайте в дълбока купа, с останалата марината ги залейте и оставете в хладилник за час.
Докато крилцата се мариноват, обелете картофите и гъбите, нарежете картофите на шайби, а гъбите на полумесеци. Овкусете и тях със сол и черен пипер.
Тавата, в която ще печете крилцата, намазнете, подредете на дъното шайбите картофи и гъби, а отгоре маринованите крилца, помежду им скълцайте чесъна.
Полейте с останалата марина и бира. Поръсете крилцата със сусам, кравето масло нарежете на тънки слайсове и също подредете отгоре.
Накъсайте зелените подправки върху ястието за още повече аромат и разкош /прилагам последователни снимки/.
Завийте тавата с алуминиево фолио и печете 60 минути на 200 градуса.
Отстранете фолиото и допечете да желания загар на крилцата и изпичане на сусама.
От една импровизация и съчетание на вкусове и подправки се получи вкусно и ароматно ястие - крилца със сусам върху картофи и гъбки.
Опитайте и няма да съжалявате!