Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крилца със сусам върху картофи и гъби

Крилца със сусам върху картофи и гъби

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2093k7521
Крилца със сусам върху картофи и гъби
Снимка: Невена Блажева Иванова
5 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"От една импровизация и съчетание на вкусове и подправки се получи вкусно и ароматно ястие"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 15 бр.
  • картофи - 1 и 1/2 кг
  • печурки - 250 г гъби
  • сол - на вкус
  • соев сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сусам - за поръсване на крилцата
  • бира - 200 мл
  • краве масло - 50 г
  • зелени подправки - стръкчета розмарин, мащерка и риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започнете с почистването на крилцата. Изчистете шиповете в края на крилцата, като ги отрежете с помощта на домакинска ножица. Измийте месото, отцедете и подсушете.

Заемете се с приготвянето на марината за крилца.

В купа смесете солта, червения и черния пипер, соевия сос и олиото, Разбърквайте с помощта на бъркалка. В края прибавете и 1/3 от бирата.

Опитайте и преценете, ако е необходимо добавете и намалете някоя от съставките, в зависимост от вкусовите предпочитания.

Почистените и подсушени крилца потапяйте в маринатата, масажирайте с ръце и подреждайте в дълбока купа, с останалата марината ги залейте и оставете в хладилник за час.

Докато крилцата се мариноват, обелете картофите и гъбите, нарежете картофите на шайби, а гъбите на полумесеци. Овкусете и тях със сол и черен пипер.

Тавата, в която ще печете крилцата, намазнете, подредете на дъното шайбите картофи и гъби, а отгоре маринованите крилца, помежду им скълцайте чесъна.

Полейте с останалата марина и бира. Поръсете крилцата със сусам, кравето масло нарежете на тънки слайсове и също подредете отгоре.

Накъсайте зелените подправки върху ястието за още повече аромат и разкош /прилагам последователни снимки/.

Завийте тавата с алуминиево фолио и печете 60 минути на 200 градуса.

Отстранете фолиото и допечете да желания загар на крилцата и изпичане на сусама.

От една импровизация и съчетание на вкусове и подправки се получи вкусно и ароматно ястие - крилца със сусам върху картофи и гъбки.

Опитайте и няма да съжалявате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: