Картофи със сусам

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436651
Картофи със сусам
Снимка: Мартина Тракова
1 / 3
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Днес ще ви представим едни невероятно вкусни картофки запечени с бяло вино и сусам. Можете да ги консумирате както самостоятелно, така и като гарнитура към месо и риба"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г
  • олио - 1 к.ч.
  • бяло вино - 30 мл
  • червен пипер - 1/4 ч.л. пушен
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • бульон - 1/2 кубче пилешки
  • копър - 1/4 ч.л.
  • чесън - 1/4 ч.л. сух
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, охлаждаме и ги обелваме. Нарязваме ги на кубчета и ги слагаме в тава.

Поръсваме ги с подправките, добавяме виното и мазнината. Овалваме ги добре. Ако е нужно добавяме малко вода.

Целта е да останат само на мазнина. Поръсваме със сусама и запичаме в предварително загрята фурна до златна коричка.

Поднасяме топли. Подходяща гарнитура към печени меса и риби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анна
Анна
Хубава е рецептата, но не е веган :) Има масло:) Казвам това, защото ми излезе в търсчката при веган рецепти.
08.01.2017 12:43
Ивелина
Ивелина
Страхотни и много съблазнителни!
25.02.2016 10:18
avokado
avokado
Примамливо предложение за по-различна гарнитура от картофи.Непременно ще я пробвам
24.02.2016 17:31
1
1
Покажи всички подкоментари