Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква със сини сливи и кайсии

Печена тиква със сини сливи и кайсии

Petia RadevaPetia Radeva
Новак
4569
Печена тиква със сини сливи и кайсии
Снимка: Petia Radeva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Една супер интересна идея в сезона на тиквата, с която ще впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • тиква - средно голяма
  • сини сливи - 5 - 7 броя
  • сушени кайсии - 5 - 7 броя
  • орехи - 50 грама
  • мед
  • захар
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, разполовяваме тиквата, премахваме семките и нарязваме на парчета. Кората не се бели.

Почистваме сливите от костилките и ги нарязваме на кубчета. Кайсиите също на кубчета. В купа смесваме нарязаните плодове, начупени на едро орехи, поръсваме с канелата, захарта е на вкус.

Разбъркваме съставките, за да се овкусят равномерно.

Подреждаме парчетата тиква в тавичка, всяко парче поръсваме със захар и разпределяме плодовата смес по парчетата.

След като сме напълнили тиквата, слагаме по лъжичка мед за разкош. В тавата слагаме около 1 см вода и печем на 180-200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: