Домашна шоколадова торта с маслен крем

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
23/10/2019
"Вярвате или не, но с тази точна и изпитана рецепта всеки може да приготви уникално вкусна торта - желание само му трябва "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 791
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.

Към киселото мляко прибавете загасената сова в оцета и разбъркайте добре, оставете да шупне. Прибавете го към яйчената смес и разбъркайте.

Налейте на тънка струя към тях олиото при непрекъснато бъркане, пресятото какао, ванилията и пресятото брашно, до гладка и еднородна смес.

Сипете сместа в форма за торти с диаметър 22 см, постлана с хартия за печене. Печете какаовия блат в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути, като проверявате с дървена клечка за зъби. Извадете готовия блат и оставете да се охлади.

За крема към мекото масло прибавете настърганата на ситно ренде портокалова кора и разбъркайте до пухкав крем. Добавяйте една по една супени лъжици от кондензираното мляко при непрекъснато бъркане.

Масленият крем запазва перфектно формата си и се оказва великолепен.

Изрежете капачето (върха) на блата, то ще ни служи за украса на тортата, като го надробите на трохи. Останалата част изрежете внимателно на три тънки кори (блатове).

Започнете сглобяването на шоколадовата торта, като в ринг редувате блат и крем и завършите на крем.

Поръсете върху крема трохите от капачето и поставете домашната шоколадова торта с маслен крем заедно с ринга в хладилник, за да попие и стегне кремът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар