Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско в йенска тенджера

Печено свинско в йенска тенджера

Печено свинско в йенска тенджера
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"С хрупкава коричка и пленителен аромат - перфектното свинско печено е желан гост на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 800 г без кост
  • сол - 1 ч.л. равна
  • черен пипер
  • горчица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • пушен черен пипер - 1 ч.л. равна
  • олио - 50 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • картофи - 2 големи
  • лимони
  • салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва олио, пушен червен пипер, черен пипер, сол, риган, горчица и кимион.

Цялото парче свинско месо се намаза с получената смес.

Картофите /обелени/ се нарязват на дебели кръгчета и нареждаме в йена на дъното, което е намазнено с олио. Поръсват се с малко сол, чубрица и подправка за картофи.

Месото се оставя на хладно за 1 час, да поеме аромата на подправките.

Поставя се върху картофите и наливаме чаша вода да покрие картофките.

Покрива се с алуминиево фолио, печем на бавен огън в загрята фурна 160°C около 2 часа.

Сваляме фолиото и печем свинското още 20-30 минути на 180°C за коричка, но да не прегаря, защото става сухо.

Изважда се свинското с картофи и оставяме леко да се охлади и да почине. На дъска се нарязва на филии и сервираме с картофки, салата, резени лимон и чаша червено вино.

Много вкусно печено свинско в йенска тенджера!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: