Начин на приготвяне
В купа се смесва олио, пушен червен пипер, черен пипер, сол, риган, горчица и кимион.
Цялото парче свинско месо се намаза с получената смес.
Картофите /обелени/ се нарязват на дебели кръгчета и нареждаме в йена на дъното, което е намазнено с олио. Поръсват се с малко сол, чубрица и подправка за картофи.
Месото се оставя на хладно за 1 час, да поеме аромата на подправките.
Поставя се върху картофите и наливаме чаша вода да покрие картофките.
Покрива се с алуминиево фолио, печем на бавен огън в загрята фурна 160°C около 2 часа.
Сваляме фолиото и печем свинското още 20-30 минути на 180°C за коричка, но да не прегаря, защото става сухо.
Изважда се свинското с картофи и оставяме леко да се охлади и да почине. На дъска се нарязва на филии и сервираме с картофки, салата, резени лимон и чаша червено вино.
Много вкусно печено свинско в йенска тенджера!
Добър апетит!