Маслинова паста с риган и портокал

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
141
1k
405
424
2
24/10/2019
"С вълшебен аромат и вкус за милиони - маслинова паста, за която после дълго ще се говори "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо940
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • маслини - 100 г каламата
  • черни маслини - 100 г
  • зелени маслини - 100 г
  • маслини стафида - 100 г
  • портокалов сок - сока от 1/2 портокал
  • риган - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете маслините от костилките, като използвате нож и притиснете всяка маслина, така че костилката да се отдели.

Изцедете сока от половин портокал.

Сложете почистените маслини в подходящ дълбок съд.

Най-удобно е в мерителната чаша на пасатора. Добавете ригана и портокаловия сок.

Пасирайте на максималка скорост маслиновата паста, докато не получите хубава гладка маслинова ароматна паста.

Преместете в купичка и съхранявайте в хладилника.

Поднесете маслинова паста с риган и портокал в компанията на брускети/препечени филийки и добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар