Бъркана хрупкава пица

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор308901824
23/10/2019
"Точилки долу - това е пица, която не се меси и точи - а става чудно вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 204
  • Преглеждания за месеца4206
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и направете кладенче.

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Прибавете ги към брашното заедно с яйцето, зехтина и солта. Разбъркайте с лъжица, като прибавяте постепенно от брашното. Ще се получи гъсто и лепкаво тесто.

Намажете тава с малко олио и я набрашнете. Ползвайте голяма тава, за да стане блатът тънък и хрупкав.

Прехвърлете тестото в тавата, като го разпределите равномерно с помощта на лъжица или шпатула. Оставете 20 минути да втаса.

През това време си пригответе доматения сос. Ползвах консервирани, белени домати. Сложете доматите в касерола заедно със зехтина и щипка захар. Гответе на слаб котлон, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол, черен пипер и босилек.

С този сос намажете внимателно блата за пица. Отгоре наредете плънка по желание.

Печете бърканата пица в загряна фурна на 200 градуса с вентилатор за около 30 минути.

Поднесете пицата топла, поръсена със сух риган и полята със струйка зехтин.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар