Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Бъркана пица с бекон, гъби и топено сирене

Бъркана пица с бекон, гъби и топено сирене

редакция:
Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Бъркана пица с бекон, гъби и топено сирене
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
16
"Ароматът на тази бъркана пица ни накара да забравим, че вече сме обядвали."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • гъби - 15 г
  • бекон - 150 г
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • босилек
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете хладката вода. В нея разтворете маята със захарта. Пресейте брашното със солта и го прибавете към сместа.

Хубаво разбъркайте, трябва да получите тесто по-гъсто от кексово.

Изсипете го намаслена тава (36-38 см) или в две по-малки. Оставете да втаса за 30 минути.

Отгоре поръсете с малко зехтин и подправки.

Подредете нарязаните бекон, гъби и топено сирене.

Поръсете пицата с настърган кашкавал и печете на 200 градуса около 20 минути.

Бърканата пица с бекон, гъби и топено сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: