Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разтопете натрошения шоколад с маслото на слаба водна баня - разтопяването трябва да става плавно и постепенно.
Добавете кафето и захарта и продължете да бъркате, докато захарта се разтопи. Нагрява се до температура 120 градуса.
Леко охладете сместа и започнете да я добавяте към разбитите яйца постепенно и при непрекъснато разбиване.
Щом всичко се хомогенизира, пресипете в продълговата форма с фолио или хартия заедно с малко плодове по желание и печете за 40 минути на водна баня отново.
Готовия шоколадов терин оставете да изстине и да престои за една нощ на хладно. На следващи ден го обърнете и поднесете, нарязан на парчета.
По желание може да го гарнирате със свежи горски плодове и да поръсите съвсем леко с пудра захар през сито.
Коментари
1. Първият деликатен момент е с разтапянето на захарта-сред кафявата смес е трудно да разбереш кога захарта започва да се разтапя. Освен това малко хора знаят какво значи до 120 градуса. Аз лично сега научих. Ако може малко помощ как да се справя с този етап :)
2. Вторият въпрос касае кафето-под кафе може да се разбира както половин ч.ч сварено така и несварено-за кое от двете става дума? Аз лично го направих с несварено и после имаше доста горчив вкус (впрочем това може да се дължи и на шуплестата захар)Предварително благодаря за отговора и с удоволствие бих пробвала пак :)