Шоколадов терин

ИларияИларияНовак1171205
09/07/2013
"Готови ли сте за нови кулинарни подвизи?"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 081
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • шоколад - 230 г, нарязан или натрошен
  • масло - 3/4 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр. разбити отделно
  • плодове - 1 - 2 шепи горски, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разтопете натрошения шоколад с маслото на слаба водна баня - разтопяването трябва да става плавно и постепенно.

Добавете кафето и захарта и продължете да бъркате, докато захарта се разтопи. Нагрява се до температура 120 градуса.

Леко охладете сместа и започнете да я добавяте към разбитите яйца постепенно и при непрекъснато разбиване.

Щом всичко се хомогенизира, пресипете в продълговата форма с фолио или хартия заедно с малко плодове по желание и печете за 40 минути на водна баня отново.

Готовия шоколадов терин оставете да изстине и да престои за една нощ на хладно. На следващи ден го обърнете и поднесете, нарязан на парчета.

По желание може да го гарнирате със свежи горски плодове и да поръсите съвсем леко с пудра захар през сито.

Рейтинг

5 12
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
С.С.
С.С.
06.09.2013 23:27
Направо смъртоносен! При мен наистина много добре се получи, иззползвах натурален шоколад, добавих малко какао, и замених захарта с малко по-малко количество мед. Добавих и стафиди. Получи се наистина страхотно, но определено желаещите да имат впредвид, че е мнооого силно като вкус. (:
0
0
A.A
A.A
15.07.2013 18:59
Здравей, аз имам два въпроса по рецептата:
1. Първият деликатен момент е с разтапянето на захарта-сред кафявата смес е трудно да разбереш кога захарта започва да се разтапя. Освен това малко хора знаят какво значи до 120 градуса. Аз лично сега научих. Ако може малко помощ как да се справя с този етап :)
2. Вторият въпрос касае кафето-под кафе може да се разбира както половин ч.ч сварено така и несварено-за кое от двете става дума? Аз лично го направих с несварено и после имаше доста горчив вкус (впрочем това може да се дължи и на шуплестата захар)Предварително благодаря за отговора и с удоволствие бих пробвала пак :)
7
0