Тиквени курабийки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Тиквени курабийки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Веган сладкиши за малки и пораснали деца, които обичат сладичкото"

Необходими Продукти

  • тиква - 380 г пюре от печена
  • кокосово масло - 75 г
  • кокосова захар - 110 г
  • сироп от агаве - 70 г
  • мляко от спелта - 30 мл
  • брашно от спелта - 420 г пълнозърнесто
  • сода за хляб - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете горещата тиква и добавете кокосовото масло, кокосовата захар, сиропа от агаве и млякото от спелта и разбъркайте добре

Добавете брашното и содата и с дървена лъжица или шпатула бъркайте докато не получите гъсто, трудно за бъркане и лепкаво тесто.

С помощта на лъжица и шпатула вземете каквото количество от тестото прецените* и сложете в тава, покрита с хартия за печене.

Печете курабиите в предварително загрята на 175°С фурна около 20 минути или докато не се напукат леко и краищата им станат малко по-тъмни.

Извадете от фурната тиквените курабии и преместете на върху решетка да изстиват.

Съхранявайте тиквените сладки в кутия.

*Аз направих тези веган сладки доста големи, с диаметър около 10-12 см, но ако предпочитате, може да ги направите доста по-малки и така ще излезнат най-малко 3 пъти повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: