Начин на приготвяне
В купа сложете горещата тиква и добавете кокосовото масло, кокосовата захар, сиропа от агаве и млякото от спелта и разбъркайте добре
Добавете брашното и содата и с дървена лъжица или шпатула бъркайте докато не получите гъсто, трудно за бъркане и лепкаво тесто.
С помощта на лъжица и шпатула вземете каквото количество от тестото прецените* и сложете в тава, покрита с хартия за печене.
Печете курабиите в предварително загрята на 175°С фурна около 20 минути или докато не се напукат леко и краищата им станат малко по-тъмни.
Извадете от фурната тиквените курабии и преместете на върху решетка да изстиват.
Съхранявайте тиквените сладки в кутия.
*Аз направих тези веган сладки доста големи, с диаметър около 10-12 см, но ако предпочитате, може да ги направите доста по-малки и така ще излезнат най-малко 3 пъти повече.