Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Чернокоп на скара

Чернокоп на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
07/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Поднесете чернокопа с резени лимони и по желание със зеленчуци на скара. А студената бира е направо задължителна!"

Необходими Продукти

  • чернокоп - 500 г
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр. по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чернокопа го почистваме от вътрешностите, след което измиваме добре под течаща вода.

Някои премахват главите, аз ги оставям.

След като сме си ги почистили, ги овкусяваме с черен пипер пипер и сол.

Покриваме с фолио и оставяме да се отцеди от водата, а след това да поеме аромата на пипера.

Скарата я намазваме с олио и след като се загрее, подреждаме рибата да се пече.

Изпичаме я от двете страни до приятен загар на грилования чернокоп.

Поднесете чернокопа на скара с резени лимони и по желание със зеленчуци на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: