Шаран на скара

Шаран на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Поднасяме маринован шаран на скара с чаша охладено бяло вино за нея и потна бира за него"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 кг почистен
  • за марината
  • лимон - 1/2 бр. сока
  • вино - 50 мл бяло
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дeвeсил - 1 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за маринатата за риба смесваме в дълбока купа.

Почистеният шаран нарязваме на порции.

Готовите порции поставяме в марината, за да се овкусят.

Покриваме съда с найлоново фолио и оставяме в хладилника за 3-4 часа.

Загряваме си скарата и я намазваме с олио добре, за да не залепне рибата.

Поставяме парчетата шаран с кожата върху скарата.

Печем около 5-7 минути от всяка страна.

Поднасяме маринован шаран на скара, докато е още топла рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитна!
06.07.2023 08:53
1
veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Любимо ястие!
06.07.2023 01:13
1
1