Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с лешници, мед и мента

Печена тиква с лешници, мед и мента

Печена тиква с лешници, мед и мента
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ама не може просто да приготвите печена тиква, и лешници трябва да добавите, и мед - направо си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • тиква - 3 големи резена цигулка
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • лешници - сурови
  • канела - 2 щипки
  • мента - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусен и лесен десерт с тиква.

Обелваме три големи резена от тиква цигулка от опашката.

Срязвам на две половини и нареждам в тава.

Сипва се вода и поръсваме със захарта. Не се добавя мед, защото при печене се разрушават полезните му свойства.

Печем в загрята фурна 180°C за 35-40 минути, докато нож, забит в тиквата, влиза без усилия.

Изваждаме печената тиква, поръсва се с мед, канела на прах, на едро нарязани сурови лешници и листа мента.

Тази печена тиква с лешници, мед и мента е вкусно и здравословно предложение за десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: