Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Яребички в гювече

Яребички в гювече

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Яребички в гювече
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Две яребички могат да превърнат трапезата в пир за сетивата - вижте как малко по-надолу"

Необходими Продукти

  • яребици - 2 бр.
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 200 мл
  • дафинов лист
  • бахар
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка налейте чашка зехтин. Овкусете с 1 с.л. червен пипер, щипка черен пипер и сол.

С дресинга намажете добре отвътре и отвън пернатите.

На дъното на гювечетата налейте 2-3 с.л. зехтин.

Нарежете морковите и гъбите. Овкусете ги със сол и сложете от тях на дъното на всяко гювече.

Отгоре поставете яребиците. Полейте ги с останалия дресинг и червеното вино.

Пуснете по няколко зърна бахар и дафинов лист. Захлупете гювечетата и сложете в предварително загрята на 200°C фурна. Изпечете за около час.

Поднесете яребичките в гювече с картофено пюре!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: