Дроб сарма с кайма и ориз

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
27/10/2019
"Не сядаме на масата без кисело мляко, когато има дроб сърма, така че си пригответе поне една кофичка и се насладете на вкусната гозба "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 695
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, поставете в тиган с малко вода и щипка сол, задушете до омекване.

Прибавете предварително изчистеният и измит ориз, разбъркайте и задушете за няколко минути.

Премахнете от огъня и сипете сместа в тавичка, разпределете я равномерно.

Смесете каймата с 0.5 ч.ч. вода, сол на вкус и разбъркайте, разпределете я равномерно върху ориза.

Разбийте яйцата и добавете киселото мляко, разбъркайте до еднородна смес.

Добавете нарязаните на ситно магданоз и джоджен, червения и черен пипер, разбъркайте.

Сипете заливката в тавата при ориза и каймата и налейте 1.5 ч.ч. вода.

Разбъркайте всичко много добре и поставете тавата с дроб-сармата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути - до златист загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар