Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с ориз и булгур

Дроб сарма с ориз и булгур

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Дроб сарма с ориз и булгур
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Дроб сарма с ориз и булгур - чудесна за Великден и не само"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг ( агнешки бял и черен дроб, сърце)
  • ориз - 150 г
  • булгур - 100 г
  • зехтин - 50 мл
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - 120 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовката за нашата дроб сарма започва със сваряване на агнешките части. Измиват се много старателно и се заливат със студена вода.

Поставят се на умерен огън и се варят минимум един час. Щом продуктите омекнат, (отделете бульона, прецедете го и го запазете) ги нарежете на малки парченца.

Пресният лук се почиства, измива се и се нарязва на ситно. В сгорещения зехтин се задушава за 5 минути. Добавя се оризът и се разбърква често. След минута се добавя и булгура.

Добавят се с нарязаните на дребни парчета агнешки дреболии и всичко се подправя със джоджен и сол на вкус. Разбъркайте отново.

Ред е всички продукти за дроб сармата с булгур да се прехвърлят в тава. Доливат от 400-450 мл от агнешкия бульон и се слага да се пече във фурната. Ако бульонът не ви достига, добавете топла вода.

Дроб сармата с ориз и булгур се пече на силна фурна около час или докато оризът поеме течността.

Вкусно и полезно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: