Начин на приготвяне
Подготовката за нашата дроб сарма започва със сваряване на агнешките части. Измиват се много старателно и се заливат със студена вода.
Поставят се на умерен огън и се варят минимум един час. Щом продуктите омекнат, (отделете бульона, прецедете го и го запазете) ги нарежете на малки парченца.
Пресният лук се почиства, измива се и се нарязва на ситно. В сгорещения зехтин се задушава за 5 минути. Добавя се оризът и се разбърква често. След минута се добавя и булгура.
Добавят се с нарязаните на дребни парчета агнешки дреболии и всичко се подправя със джоджен и сол на вкус. Разбъркайте отново.
Ред е всички продукти за дроб сармата с булгур да се прехвърлят в тава. Доливат от 400-450 мл от агнешкия бульон и се слага да се пече във фурната. Ако бульонът не ви достига, добавете топла вода.
Дроб сармата с ориз и булгур се пече на силна фурна около час или докато оризът поеме течността.
Вкусно и полезно.