Начин на приготвяне
Измиваме хубаво агнешкия комплект. ( Накисвам за няколко минути във вода с оцет ). Измития агнешки комплект заливаме с вода и кипваме.
Изливаме водата, измиваме хубаво и нарязваме на парченца. В олио и краве масло на вкус слагаме да се задуши агнешкият комплект с нарязан ситно лук, черен пипер на вкус, сол и червен пипер.
Добавяме измития ориз. Прехвърляме в тава, слагаме стръкове пресен джоджен и наливаме 4 чаени чаши топла вода. Печем в гореща фурна до готовност.
Приготвяме заливка, като разбиваме две яйца с кисело мляко и 2 чаени лъжички брашно. С получената смес поливаме дроб сармата и запичаме на горно нагряване във фурната до златиста коричка.