Начин на приготвяне
Почистете и измийте печурките и ги нарежете на лентички. Нарежете лука на дребно.
Загрейте олиото и добавете лука, гъбите и малко вода. Задушавайте около 10 минути и добавете ориза, червения и черния пипер, ситно нарязан магданоз и джоджена.
Налейте 1 ч.ч. топла вода и задушете отново, за още 10 минути.
След това изсипете ястието в тава и го сложете да се запече леко в загрята фурна на 200 градуса.
Разбийте яйцата с киселото мляко и щипка сол, и с получената смес залейте дроб сармата.
Върнете пак във фурната и печете до зачервяване.
Дроб сармата с ориз, гъби и заливка е готова.
Коментари
лежда. Интерисува ме заливката как с какво се приготвя за да е висока