Сладкиш с тиквен крем

27/10/2019
"Парче сладкиш, чаша ароматно кафе, сладки приказки с приятели - какво повече може да иска човек "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 170
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 2 малки
  • захар - 100 г
  • ванилия
  • тиква - 2 - 3 с.л. настъргана
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно от ленено семе - 1 с.л. смляно
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • крем
  • тиква - 2 резена печена
  • извара - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с л
  • захарни перли - + захарни цветни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, може и без миксер.

Добавя се настъргана тиква, ванилия, канела.

Накрая прибавяме двата вида брашно и бакпулвера, разбърква се добре.

Получава се гъста кексова смес, която сипваме върху хартия за печене в тава с диаметър 15 см.

Печем тиквения сладкиш в загрята фурна 180°C до суха клечка-15-20 минути и изваждаме да се охлади.

За крема с тиква печена тиква се намачква на пюре с вилица.

Смесва се със заквасена сметана, пудра захар, мед и извара.

Разбърква се на вкусно кремче.

Сладкишът се нарязва на 6 парчета като торта и се намазва с тиквения крем.

Сладкишът с тиквен крем се декорира се с захарни перли и хапваме.

Чудесна импровизация се получи, малко, но вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар