Терин с тиквен крем

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Терин с тиквен крем
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Един по-различен терин с тиквен крем, който сме убедени, че ще ви впечатли"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • бисквити - 3 пакета
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 3 в.ч.
  • шоколад - 2 с.л.
  • ванилия - 2 - 3 капки
  • За украса
  • суха сметана - 1 пакет
  • вода - 200 мл
  • сладкарска боя - два цвята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една интересна рецепта за терин с тиквен крем.

Започваме с разбиването на сладкарската сметана. В една купа добавяме сухата смес и водата и я разбиваме с миксер, разделяме сместа на две и приготвяме два различни цвята по избор.

Белим тиквата, изчистваме я и режем на малки купчета.

Взимаме една тенджера, слагаме вътре тиквата, захарта и водата, след което варим за половин час и още когато е топло намачкваме, прибавяме две лъжици течен шоколад и две-три капки ванилия, разбъркваме добре.

В дънота на терин слагаме стреч и редим ред бисквитки, ред тиквен крем и така завършваме и затваряме със стреч, слагаме в хладилник да стегне.

Изваждаме от хладилника, украсяваме със сладкарска сметана и с помощта на шпиц правим цветя, пак слагаме в хладилника да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: