Начин на приготвяне
Една интересна рецепта за терин с тиквен крем.
Започваме с разбиването на сладкарската сметана. В една купа добавяме сухата смес и водата и я разбиваме с миксер, разделяме сместа на две и приготвяме два различни цвята по избор.
Белим тиквата, изчистваме я и режем на малки купчета.
Взимаме една тенджера, слагаме вътре тиквата, захарта и водата, след което варим за половин час и още когато е топло намачкваме, прибавяме две лъжици течен шоколад и две-три капки ванилия, разбъркваме добре.
В дънота на терин слагаме стреч и редим ред бисквитки, ред тиквен крем и така завършваме и затваряме със стреч, слагаме в хладилник да стегне.
Изваждаме от хладилника, украсяваме със сладкарска сметана и с помощта на шпиц правим цветя, пак слагаме в хладилника да стегне.