Начин на приготвяне
Картофите се обелват с моркова, нарязват се на парчета и сваряваме в подсолена вода.
Отцеждат се добре и сипваме в тавичка с диаметър 24 см.
Карфиол се накъсва на малки розички и се бланшира за 2-3 минути, после пак ще се готви.
Пушено пилешко месо се нарязва на кубчета и смесваме в тавата с останалите продукти.
Поръсва се малко сол, щипка, две черен пипер и риган.
Приготвя се заливка от разбити яйца, прясно мляко и готварска сметана.
Накрая се добавя чедър /настърган на едро ренде/ и се смесва със сметановия сос.
Заливат се продуктите и мятаме в загрята фурна 190-200°C, докато стегне заливката.
Бързата вечеря се изважда и нарязваме квадрати.
Сервираме бързата вечеря с карфиол, картофи и пушено пиле като вкусна запеканка!