Начин на приготвяне
За зеленчуковата плънка се нуждаем от обелени и настъргани моркови, нарязани на ситно чушки, начупен на малки главички - карфиол и на ситно нарязан спанак. Добавяме подправките - хималайската сол, черния млян пипер, чубрицата и разбъркаме с яйцето.
Разстиламе корите, които трябва да са 12 или 14 бр. Взимаме първите две, намазваме първата с шарлан (най-вече по краищата на по-дългата страна) и ги залепяме една върху друга.
Разделяме плънката на 6 или 7 части (в зависимост от броя на корите) и поръсваме отгоре на залепените кори - определената за тях част от плънката (горе-долу по една богата шепа).
Навиваме на руло - нито стегнато, нито много хлабаво, а средно. Повтаряме същото и с останалите кори и подреждаме баничките в предварително намазана с шарлан правоъгълна тавичка.
Разбъркваме едно яйце и намазваме равномерно баницата отгоре. Печем около 25 минути на 200 градуса.
Поднасяме вкусната зеленчукова баница с карфиол - топла и хрупкава!
Чудно Вкусно!