Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зеленчукова баница с карфиол

Зеленчукова баница с карфиол

Зеленчукова баница с карфиол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 14
30/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"От фурната - направо в чинията, чудна баница със здравословна плънка и много любов"

Необходими Продукти

  • Зеленчукова плънка
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 6 бр. (червени и зелени)
  • карфиол -   1/4 глава (4 шепи начупен)
  • спанак - 2 шепи листа
  • хималайска сол -   1 ч.л. равна
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • яйца - 1 бр.
  • кори за баница - 1 пакет фини (400 г - 12 - 14 бр.)
  • шарлан - за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За зеленчуковата плънка се нуждаем от обелени и настъргани моркови, нарязани на ситно чушки, начупен на малки главички - карфиол и на ситно нарязан спанак. Добавяме подправките - хималайската сол, черния млян пипер, чубрицата и разбъркаме с яйцето.

Разстиламе корите, които трябва да са 12 или 14 бр. Взимаме първите две, намазваме първата с шарлан (най-вече по краищата на по-дългата страна) и ги залепяме една върху друга.

Разделяме плънката на 6 или 7 части (в зависимост от броя на корите) и поръсваме отгоре на залепените кори - определената за тях част от плънката (горе-долу по една богата шепа).

Навиваме на руло - нито стегнато, нито много хлабаво, а средно. Повтаряме същото и с останалите кори и подреждаме баничките в предварително  намазана с шарлан правоъгълна тавичка.

Разбъркваме едно яйце и намазваме равномерно баницата отгоре. Печем около 25 минути на 200 градуса.

Поднасяме вкусната зеленчукова баница с карфиол - топла и хрупкава!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: