Бисквити с роял айсинг за Хелоуин

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
68
484
78
90
31/10/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за бисквитите
  • брашно - 500 г
  • пудра захар - 180 г
  • масло - 150 г меко
  • яйца - 2 бр.
  • есенция - 1 ч.л. карамел
  • за роял айсинга
  • пудра захар - 330 г фина
  • белтъци - 2 белтъка от големи яйца
  • лимонов сок - 1 с.л. сок от лимон
  • есенция - 1/2 ч.л. карамел
  • сладкарски бои
  • сладкарски флумастери
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се пресяват брашното и пудрата захар, объркват се, прибавят се яйцата, есенцията и маслото и се омесва тесто, което се разточва на два еднакви правоъгълника с дебелина от 1/2 до 1 сантиметър.

Единият се нарежда в тава, отгоре се покрива със стреч фолио, върху него се слага другия правоъгълник и с все тавата се слага във фризера за 10-15 минути да стегне. Изваждат се, разделят се и се правят фигури с помощта на резци или остро ножче.

Фигурите се нареждат в тава, върху пекарска хартия и се пекат в предварително загрята, на 170 градуса, фурна за 10-15 минути или докато краищата им започнат да се зачервяват.

Изваждат се внимателно с все хартията, поставят се върху решетка до пълното им изстиване и чак тогава се отлепват от нея.

Приготвяне на роял айсинга: В дълбока купа, с миксер на най-бавната скорост се разбиват белтъците, заедно с лимоновия сок и есенцията. Постепенно, лъжица по лъжица, се добавя от пудрата захар и се разбиват, докато стане лъскава смес.

Прехвърлят се в няколко панички и се оцветяват в различни цветове - светло оранжево, тъмно оранжево, жълто и натурално, без оцветители.

Всеки цвят се пълни в различен пош за еднократна употреба и се шприцова според въображението - тикви, духчета, котки, надписи и т.н. Страхотни бисквити!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар