Соленки Перфекта

Доня ПерфектаДоня Перфекта
Новак
1314232
Соленки Перфекта
Снимка: Доня Перфекта
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
96
"Соленки, които винаги ще ви спасят, ако чакате гости или трябва да приготвите закуска за много гладни малчугани"

Необходими Продукти

  • сирене - 200 г ситно настъргано
  • кашкавал - 200 г ситно настърган
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - 700 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • семена - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопява се маслото. Към него се прибавят настърганите сирене, кашкавал и киселото мляко със загасената в него сода.

Разбъркват се хубаво и по малко се добавя брашното. Меси се меко тесто, разделя се на 8 топки, завиват се с домакински стреч и се оставят 2 часа в хладилник.

След това всяка топка се разточва на кръгла кора дебела около 3мм. Разрязва се на 12 триъгълни парчета - като торта.

Всяко парче се навива от широката част към тясната, като кифличка. Нареждат се в тава застлана с хартия. Намазват се с разбито яйце и се поръсват със семена по желание.

Соленките се пекат 25 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: