Начин на приготвяне
За тестото пресейте в купа брашното със какаото. Добавете жълтъка и мекото масло и замесете тесто. Оформете на топка и оставете за 15 минути в хладилник.
Разточете шоколадовото тесто между две силиконови плаки или два листа хартия за печене. Дебелината на кората да 4 мм.
Махнете горния покривен пласт внимателно, за да не залепне част от тестото по него.
Изрежете с кръгла форма за сладки около 16 кръгчета и ги подредете в тавичка покрита с хартия за печене. При прехвърлянето на сладките използвайте шпатула, защото тестото е доста меко, а те са тънки. И леко да се развали формата може да дооформите с пръсти.
Изпечете на 170 градуса за 12-14 минути и след това оставете да изстинат.
През това време направете кувертюра, като загреете сметаната на слаб огън и в нея разтопете шоколада и маслото. Накрая сложете захарта и разбъркайте докато се разтопи.
Готовия кувертюр сипете в пош и приберете в хладилника да стяга.
Идва ред на другата част от шапчиците на вещицата, а именно оранжевия айсинг. За него смесете хубаво пудрата захар с белтъка, лимоновия сок и сладкарската боя.
Отново използвайте пош, който напълнете със захарната смес, и шприцовайте в средата на всяка бисквита едно бутонче, което ще се разлее. Възможно е да не придобие съвсем правилна форма, но вие бързо със метално шишче помогнете да стане кръгло.
Оставете така айсинга хубаво да изсъхне.
Точно преди да сервирате тези забавни сладки за празника Хелоуин, шприцовайте от шоколадовият кувертюр в завършек на форма на шапка с остро връхче.
Да ви е сладко и весел празник!