Маслени сладки за Хелоуин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Маслени сладки за Хелоуин
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
28/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ето с какво да напълните детските торби, когато почукат на вратата ви за Хелоуин"

Необходими Продукти

  • брашно - 230 г
  • яйце - 1 бр.
  • белтък - 40 г
  • масло - 80 г, меко, полуразтопено
  • захар - 90 г
  • пудра захар - 60 г
  • ванилия - 1 прахче (2 г)
  • сладкарска боя - червена и жълта
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Направете кладенче в средата и чукнете яйцето. Сипете маслото, ванилията и захарта и замесете средно меко и ронливо маслено тесто.

Оформете го на топка и завийте в стреч фолио. Оставете в хладилник за 30 минути.

Втвърденото тесто разточете върху набрашнен плот на кора малко по-тънка от 1 см. С формички изрежете човечета и кръгчета. Ако нямате формички, може да опитате да изрежете от тестото фигурки за Хелоуин според въображението си.

Смесете пудрата захар с белтъка и разбийте с виличка до гъста хомогенна смес. Ако ви се стори рядка, сложете още пудра захар. Отделете половината от сместа и едната част оцветете, другата си оставете бяла (ползвала съм жълта и червена боя на д-р Йоткер, смесвам двете, за да се получи оранжево).

Рисувайте с удобен за вас прибор върху бисквитките. В моя случай човечетата превърнах в скелетчета, кръгчетата в тикви и смешно-страшни главички. Можете да творите на воля.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко златисто около 12-15 минути.

Оставете да се охладят, преди да подредите в чинийка и поднесете.

Ако ви е останала от белтъчено-захарната смес, доукрасете, тъй като при печенето някъде може декорацията да се е обезформила.

Забавен и весел празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: