Агнешко печено цяла нощ

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Агнешко печено цяла нощ
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
420 мин.
Общо
450 мин.
Порции
4
"За това агнешко си струва да почакате една цяла нощ"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2 кг
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • червено вино - 1 в.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с рязането на месото на големи парчета, колкото един женски юмрук.

Взимаме йенска тенджера с капак и отдолу редим обеления и нарязан на големи кръгли шайби лук, след което редим месото отгоре, слагаме шайби моркови и поръсваме със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен.

Отгоре доливаме червено вино, вода и олио и затваряме капака на тенджерата.

Поставяме в студена фурна, слагате, когато си лягате, и сутринта е готово - за около 6-7 часа на 100-110 градуса, зависи колко ви е силна фурната.

Страхотно печено агнешко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: