Начин на приготвяне
Извадете бейби морковите от фризера и ги оставете леко да се отпуснат, не е нужно да ги чакате да се размразяват напълно.
Нарежете скилидките чесън на едри филийки, а листенцата магданоз накълцайте.
В тавичка разбъркайте морковчетата със зехтина, балсамовия оцет, джинджифила, солта и нарязаните чесън и магданоз. Мед добавете, само ако ястието, с което ще гарнирате с морковите, го позволява. Например, ако ще ги използвате за гарнитура към печено месо.
Разпределете съдържанието в тавичката равномерно на тънък пласт, а не на купчинка.
Изпечете бейби морковите в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или по-малко, ако искате да останат леко хрупкави.
Добър апетит!