Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско месо с грах и бейби моркови

Свинско месо с грах и бейби моркови

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Свинско месо с грах и бейби моркови
Снимка: Дони Ники
1 / 4
04/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Как да не ти се прияде...ще обядваме и втори път, ако има кой да ни сготви това вкусно свинско с грах"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 60 мл
  • свинско месо - 400 г
  • грах - 800 г замразен
  • бейби моркови - 100 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • захар - Щипка
  • сол
  • червен пипер
  • лют червен пипер - по желание
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се отпенва.

В тенджера се запържва нарязаният лук с олиото за кратко. Добавят се измитите грах и бейби морковите, задушават се и към тях се прибавя месото, което е полусварено.

Ястието се овкусява и се долива топла вода, колкото да покрие продуктите.

Оставя се на среден огън до готовност на свинското с грах, добавя се доматеното пюре, ако е необходимо, се долива още малко топла вода и се оставя да клокне за още 5-6 минути.

Изключва се и се поръсва с магданоз свинско месо с грах и бейби моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: