Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени Зеленчуци»Гарнитура от бейби моркови

Гарнитура от бейби моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Гарнитура от бейби моркови
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
03/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Избягайте от обичайното, като заложите на свежа гарнитура от бейби моркови"

Необходими Продукти

  • бейби моркови - 450 г замразени
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • зехтин - 6 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л. Модена
  • мед - 1 с.л. течен (по желание)
  • табаско - 6 - 7 капки или на вкус
  • джинджифил - 1 щипка, на прах
  • сол - 2 щипки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете бейби морковите от фризера и ги оставете леко да се отпуснат, не е нужно да ги чакате да се размразяват напълно.

Нарежете скилидките чесън на едри филийки, а листенцата магданоз накълцайте.

В тавичка разбъркайте морковчетата със зехтина, балсамовия оцет, джинджифила, солта и нарязаните чесън и магданоз. Мед добавете, само ако ястието, с което ще гарнирате с морковите, го позволява. Например, ако ще ги използвате за гарнитура към печено месо.

Разпределете съдържанието в тавичката равномерно на тънък пласт, а не на купчинка.

Изпечете бейби морковите в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или по-малко, ако искате да останат леко хрупкави.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: