Начин на приготвяне
Винаги съм свързвала маскарпонето като съставка на сладкиши, кремчета, десерти, до момента, в който реших да импровизирам и го ползвам за солен крем.
Получи се и дори надмина очакванията ми! Препоръчвам ви да го опитате.
Яйцата слагам да се сварят (трябва да са твърдо сварени).
Вече добре охладени и обелени ги нарязвам на четири и слагам в средната чаша (500 г) на нутриблендера. Прибавям овче сирене, маскарпоне, кисело мляко, скилидките чесън, черния пипер и хималайската сол.
Блендирайте до гладка кремообразна консистенция. Оставете на хладно крема да отлежи за около час.
Ползвайте за солена торта, гарниране на солени палачинки или просто намазан на филийка за закуска.
Да ви е вкусно!