Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Нежен крем от яйца и маскарпоне

Нежен крем от яйца и маскарпоне

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Нежен крем от яйца и маскарпоне
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
03/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Крем, с който може да си позволите да експериментирате, използвайки го за различни ястия, като гарнитура или просто намазан на филийка"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • маскарпоне - 100 г
  • овче сирене - 100 г
  • кисело мляко - 2 - 3 препълнени суп. лъж.
  • чесън - 1 - 2 малки скилидки
  • хималайска сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Винаги съм свързвала маскарпонето като съставка на сладкиши, кремчета, десерти, до момента, в който реших да импровизирам и го ползвам за солен крем.

Получи се и дори надмина очакванията ми! Препоръчвам ви да го опитате.

Яйцата слагам да се сварят (трябва да са твърдо сварени).

Вече добре охладени и обелени ги нарязвам на четири и слагам в средната чаша (500 г) на нутриблендера. Прибавям овче сирене, маскарпоне, кисело мляко, скилидките чесън, черния пипер и хималайската сол.

Блендирайте до гладка кремообразна консистенция. Оставете на хладно крема да отлежи за около час.

Ползвайте за солена торта, гарниране на солени палачинки или просто намазан на филийка за закуска.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: