Начин на приготвяне
Поставяме парче хартия за печене в тава.
Нарязваме рибното филе мерлуза на големи парчета и ги подреждаме в тавата. Поръсваме ги равномерно с микса от подправки за риба и поливаме със зехтина.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме в загрята на 180 градуса фурна.
Измиваме подготвения ориз и го сипваме в малка тавичка. Добавяме водата, олиото и солта.
Разбъркваме и поставяме в горещата фурна.
Сипваме замразените грах и моркови в друга тавичка, посоляваме, добавяме маслото, раздрусваме и покриваме с алуминиево фолио. Поставяме и тях във фурната.
Готвим едновременно и рибата във фурната, и гарнитурата, като те са готови горе-долу по едно и също време.
Ако прецените, може да сложите ориза във фурна да се готви по-рано, защото той трябва да остане без течност и да набъбне хубаво.
Времето за готвене е приблизително 60 минути на тази температура.
Сервираме готовата мерлуза на фурна с гарнитурата от ориз и задушени зеленчуци.