Любимия ябълков сладкиш

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Любимия ябълков сладкиш
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 6
04/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Защо този ябълков сладкиш ни е толкова любим - ще разберете, след като си го приготвите"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • олио - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките, обелваме и почистваме от сърцевината ябълките. Нарязваме ги на малки кубчета и ги слагаме в намаслена тава.

Поръсваме парчетата ябълки отгоре с канелата и една супена лъжица захар.

В купа разбиваме яйцата заедно със захарта с миксер. Прибавяме разтопеното масло, олиото, ванилията и бакпулвера. Разбиваме с миксера.

Добавяме брашното и разбиваме отново с миксера, за да няма бучки.

С получената кексова смес покривате ябълките, слагате във фурната на 180°С и печем до готовност.

Пробвайте с клечка дали ябълковият сладкиш е изпечен.

Когато е готов ябълковият сладкиш, оставяме да изстине и го поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много гъста става тази смес, не растила върху ябълките, да няма нещо сбъркано в рецептата
14.02.2022 15:17
Miss Tasty
Miss Tasty
дали може тази рецепта да се направи с кокосово масло, или с краве масло, за да не е олио, да е по-здравословно?
04.11.2019 17:58
1
2
Покажи всички подкоментари