Начин на приготвяне
Разстелете захарта на дъното на малка тавичка и напръскайте с вода. Сложете тавичката в загрята фурна, за да се карамелизира захарта. Отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците прибавете 4 с.л. захар и разбийте с помощта на миксер на гъст сняг.
Отделно разбийте жълтъците заедно с олиото, за да се получи нещо като майонеза.
Съединете двете яйчени смеси, прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте до хомогенизиране.
Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на малки парченца. Сложете ябълките върху готовия карамел и отгоре разпределете кексовата смес. Изпечете в загрята фурна, докато се изпече тестото.
Охладете и обърнете сладкиша с помощта на чиния. Преди поднасяне, нарежете ябълковия сладкиш на подходящи парчета.
Ябълковият сладкиш с карамел е неустоим.