Воденички гювеч

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Воденички гювеч
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Крехко месо и любими зеленчуци, съчетани във вкусен гювеч - на това му викаме ястие за ценители"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • тиквички - 2 малки
  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • картофи - 3 - 4
  • домати - 2 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка - две
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се изчистват много хубаво, потопени в гореща вода, от ципи и нечистотии, измиват и сваряват до готовност, с непрекъснато отпенване на пяната с решетъчна лъжица.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, чушките и тиквичките се изчистват и нарязват на дребни кубчета, морковите - на кръгчета, а лукът - на ситно, зеленият фасул се изчиства и нарязва на 2-3 части.

Всички зеленчуци се слагат да се варят в тенджера с вода, колкото да ги покрие.

Воденичките се прецеждат през ситна цедка и се изплакват с гореща вода, а бульонът се запазва. Воденичките се прибавят към зеленчуците и се налива от бульона.

Когато всичко се свари хубаво, в дълбока касерола се загрява олиото, запържва се брашното, прибавя се червеният пипер и нарязаните на малки парченца, домати, заедно със салцата от тях.

В тази смес се налива малко по малко от бульона, в който врат зеленчуците, докато се получи еднородна смес, и се изсипва при зеленчуците и воденичките.

Посолява се яхнията с воденички, поръсва се с черния пипер, магданоза и чубрицата и се оставя за още няколко минути, докато клокне.

Сваля се от котлона и воденичките гювеч се разпределят в купички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: