Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печена царевица

Печена царевица

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Печена царевица
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 3
12/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Печена млечна царевица с аромат на масло - няма такава вкусотия. Не хиляда, а сто хиляди лайка заслужава"

Необходими Продукти

  • царевица - 3 - 4 кочана
  • лимони - 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
  • кафява захар - 80 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл.
  • черен пипер - сол на вкус
  • сол
  • масло - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кочаните царевица и разрежете всеки на 3-4 части.

Разбъркайте всичко останали продукти и намажете добре парчетата царевица с тази марината. Оставете да се мариноват за 2 часа в покрит съд, като от време на време разклащате.

След това нанижете парчетата царевица на дървени шишчета и ги метнете на загрятата скара, грил. Мажете с маринатата с помощта на четка и ги въртете, за да се запекат равномерно.

Поднесете царевицата още топла, намазана с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: