Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бърза пандишпанова торта

Бърза пандишпанова торта

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Бърза пандишпанова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Бърз, вкусен, пухкав и лесен пандишпанов сладкиш, който се приготвя само за 15 минутки"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • за глазурата
  • сметана - бита
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте белтъците от жълтъците. С помощта на миксер разбивате белтъците на гъст сняг. Като бъркате много внимателно добавяте малко по малко брашното.

След него добавяте и предварително разбитите със захарта жълтъци.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма за печене.

Изпича се до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Готовия блат се оставя да изстине. Изважда се от формата и с помощта на подходящ нож се реже на 2-3 блата.

Всеки от блатовете се намазва със смес от бита сметана и/или любимото ви сладко.

Завършваме намазването само с бита сметана. Може да залеете и с глазура по желание.

Прибираме тортата за 2 часа в хладилник и поднасяме.

Бързата пандишпанова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
513
46
34
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176753
Потребител#176753
Гласувам с 5!
22.09.2016 23:01
2
1
Румяна
Румяна
съотношението трябва да е 1-яице,2с.л.захар,2с.л.брашн
19.02.2016 01:21
6
Niakoi si
Niakoi si
Ne mi se poluchi, ne haresvam tazi recepta
21.05.2015 07:04
7
2
мими
мими
съотношението яйце-захар-брашно е 1:1:1
20.10.2013 20:06
12
3
Deni
Deni
Стандартите в изпичането на този вид блат не е ли 1:1:2, т.е. на 1 яйце се полагат 1 лъжица захар и 2 лъжици брашно
15.07.2013 06:55
8
4