Начин на приготвяне
Отделяте белтъците от жълтъците. С помощта на миксер разбивате белтъците на гъст сняг. Като бъркате много внимателно добавяте малко по малко брашното.
След него добавяте и предварително разбитите със захарта жълтъци.
Готовата смес се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма за печене.
Изпича се до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Готовия блат се оставя да изстине. Изважда се от формата и с помощта на подходящ нож се реже на 2-3 блата.
Всеки от блатовете се намазва със смес от бита сметана и/или любимото ви сладко.
Завършваме намазването само с бита сметана. Може да залеете и с глазура по желание.
Прибираме тортата за 2 часа в хладилник и поднасяме.
Бързата пандишпанова торта е готова.
Коментари