Агнешко бутче с билки

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
69
497
82
101
05/11/2019
"Аромат на билки и вкус на агнешко - супер бутче за суперсили "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 939
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се измива, почиства и се, маха се дългият кокал, така че да остане само този под месото.

Слага се в подходяща тава, така че да се побере цялото, без да излиза извън нея, натрива се със солта и червения пипер от всички страни, налива се виното, нареждат се подправките отгоре и отстрани и се оставя на студено за няколко часа, покрито със стреч фолио.

Маха се фолиото, наливат се 3 ч.ч. вода, отгоре се поставят парченцата масло, завива се тавата с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 1 час.

След което градусите се намаляват на 160 и агнешкото печено се готви още около два часа, като от време навреме месото се полива със сока от дъното.

Накрая се маха алуминиевото фолио и печеното агнешко бутче се допича на горен реотан да хване коричка.

Поднесете агнешкото бутче с билки с гарнитура по избор.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар