Агнешко бутче в кора

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко бутче в кора1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
5-6
"Завийте добре агнешкото бутче, че доста задушаване го чака, докато стане време да дойде на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - бутче 1 бр.
  • масло - 50 гр.
  • чесън - 2 скилидки
  • бутертесто - 500 гр.
  • колбас - сурова наденица 350 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180°С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.

През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква. Изпеченото бутче се покрива с месото на наденицата и се увива в разточеното бутертесто.

Краищата му се залепват с вода. Отгоре се намазва с разбитото яйце и се пече още 30 мин. в загрята фурна, докато хване златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: