Начин на приготвяне
Агнешкото бутче се измива, почиства и се, маха се дългият кокал, така че да остане само този под месото.
Слага се в подходяща тава, така че да се побере цялото, без да излиза извън нея, натрива се със солта и червения пипер от всички страни, налива се виното, нареждат се подправките отгоре и отстрани и се оставя на студено за няколко часа, покрито със стреч фолио.
Маха се фолиото, наливат се 3 ч.ч. вода, отгоре се поставят парченцата масло, завива се тавата с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 1 час.
След което градусите се намаляват на 160 и агнешкото печено се готви още около два часа, като от време навреме месото се полива със сока от дъното.
Накрая се маха алуминиевото фолио и печеното агнешко бутче се допича на горен реотан да хване коричка.
Поднесете агнешкото бутче с билки с гарнитура по избор.