Начин на приготвяне
Нарежете лука и моркова на дребно.
В тиган загрейте чашка зехтин и запържете зеленчуците за кратко.
Добавете размитата с малко вода кайма. Пържете, докато каймата смени цвета си.
Добавете нарязаните на кубчета тиквички, измития ориз и овкусете с щипка магданоз, щипка копър и щипка черен пипер.
Посолете и прехвърлете продуктите в тавичка.
Налейте топла вода, колкото да покриете продуктите. Изпечете на 190°C в предварително загрята фурна с вентилатор до готовност на ориза.
В купа разбийте жълтъците с една кофичка кисело мляко и щипка сол.
Залейте тиквичките с кайма и ориз и допечете до златиста коричка ориза на фурна.
Поднесете тиквички с ориз и кайма на фурна с лъжица кисело мляко.
Да ви е сладко!
Коментари