Начин на приготвяне
Сваряват се бутчета с щипка сол.
Оризът се измива и се запържва на тиган с малко олио за около 5 минути.
След това оризът се изсипва в тава и се залива с 3 ч.ч. бульон от сварените бутчета и 1 ч.ч. пилешки бульон. Аз ползвам MAGGI.
Подреждат се вече сварените пилешките бутчета в тавата върху ориза.
Поставя се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.
Тавата се изважда от фурната и с четка пилешките бутчета се намазват обилно със сос Хойсин.
Поставя се обратно оризът на фурна и градусите се намаляват на 140.
Пилето с ориз се пече до готовност на ориза. Около 30 мин.
Пилешките бутчета с ориз и Хойсин сос може да се сервират с лъжица кисело мляко.