Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Печени пилешки бутчета с ориз

Печени пилешки бутчета с ориз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печени пилешки бутчета с ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
04/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пиле с ориз - вкусната класика, която ще намери място на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се сготвят по-бързо бутчетата се слагат да се сварят леко в тенджера с подсолена вода. Докато се варят се измиват и почистват зеленчуците.

Лукът, морковът и чушките се нарязват на дребно, а гъбите на средно големи парченца. Всички зеленчуци се слагат да се задушат с малко олио и вода. След като омекнат се прибавя измитият ориз. Налива се около половин чаена чаша вода и се разбърква периодично.

След като оризът поеме водата се прибавя сол (малко) и черен пипер на вкус. Оризът се прехвърля в тава за печене, наливат се две чаши от бульона (той също е солен), се разбърква и след около 10 минути се натеждат отгоре пилешките бутчета.

Пекат се на умерена фурна, до готовност на ориза и месото. Аз пекох в електическа тенджера и ми отне малко повече време, но за това пък ястието става много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: