Начин на приготвяне
За пилешките бутчета: В тавичка нареждаме пилешките бутчета, като обилно ги намазваме с олио, черен пипер, сол, къри, куркума и малко лют червен пипер.
Оставяме настрана и взимаме портокала. Настъргваме на най-ситното ренде кората на портокала и я отделяме, след което разрязваме самия портокал на две половини. Едната половина изстискваме върху пилешките бутчета и ги поръсваме с част от портокаловите корички.
Останалите портокалови корички и половин портокал ще използваме за ориза. Време е да сложим бутчетата в фурната на 220 градуса - аз лично ги пека на вентилатор за около 40 мин.
За ориза: В тиган запържваме нарязаните на ситно зелен пипер, морков, лук и чесън /аз ги слагам направо в чопъра/.
Като се запържат зеленчуците, добавяме измития ориз и запържваме за кратко. Посоляваме и наръсваме с малко черен пипер. Доливаме вода в ориза 1 към 3, изцеждаме останалата половинка от портокала и добавяме портокаловите корички. Варим до готовност на ориза.
Сервираме пилешките бутчета върху канапе от ориз.