Начин на приготвяне
Бутчетата се размразяват и се измиват добре. Оризът се почиства и също се измива.
Лукът се нарязва ситно. Тавата се намазва с олио и се слага малко масло. Добавя се лукът и леко се запържва на слаб огън.
Маха се от огъня. Равномерно се разполага в тавата. Ръси се черен пипер и сол на вкус.
Нареждат се бутчетата и се стърже морков отгоре. Върху всяко бутче се слага мъничко сол и парченца масло. Добавя се една голяма водна чаша вода.
Бутчетата с ориз се пекат в силно загрята фурна на 180 градуса до за около 1 час.
Ако рецептата ти хресва, опитай и нашето класическо пиле с ориз или това чудно пиле с ориз и гъби.
Коментари